arrow_drop_up arrow_drop_down
10 februari 2018 

Toiletgedrag

Toiletgedrag is niet het eerste waar je het over hebt op een feestje maar als je op de slimste manier op de wc zit, word je er wel heel blij van!

3 Redenen om goed op de wc te zitten:

  1. Je bent sneller klaar met ontlasten dus hoeft minder lang in je eigen geur (of die van je voorganger) te zitten;

  2. Je maakt optimaal gebruik van de zwaartekracht waardoor je beter kunt uitplassen en zodoende minder risico hebt op een blaasontsteking.

  3. Doordat je  makkelijker kunt ontlasten hoef je niet te persen en kun je daarmee bekkenbodem problematiek of bijvoorbeeld aambeien voorkomen. (lees hier meer over je bekkenbodem: bekken-en-bodem )

En hoe doe je dat dan? Check het plaatje en just do it. Nog 1 tip: zorg dat je knieën hoger zitten dan je heupen. Dus zet dat krukje (bedoelt voor je peuter om bij het kraantje te kunnen) onder je voeten en doe er je voordeel mee!

 

De juiste houding op de wc; plassen: licht holle rug, ontlasten; bolle rug

 

Waarom deze houding?

Als je kijkt naar onze anatomie zie je dat de ‘uitgangen’ voor plassen en ontlasten resp. schuin naar voren (richting buikzijde) en schuin naar achteren (richting rugzijde) gericht zijn. Stel dat jij met een bolle rug op de wc zit te appen of te facebooken werk je de zwaartekacht eigenlijk tegen doordat je de uitgang nog meer naar achteren laat wijzen ipv naar beneden. Het zal misschien best lukken, maar je moet mogelijk wel harder je best doen. Wanneer dit betekent dat je moet persen geef je daarbij druk op je bekkenbodem met alle mogelijke gevolgen van dien! Super zonde, dus als het lukt voorkomen.

De uitgang van je blaas, je plasbuis, staat naar voren gericht en die van je endeldarm naar achteren.

Reactie plaatsen