arrow_drop_up arrow_drop_down
De postpartum-check: de volledige check voor na je bevalling
12 februari 2019 

De postpartum-check: de volledige check voor na je bevalling

Algemene Informatie betreffende de postpartum-check

 

Doel van de PostpartumCheck:

inzichtelijk maken hoe zowel de buik- als bekkenbodemspieren (samen)werken en hoe je dit te kunt optimaliseren indien nodig.  Er wordt door mij nooit inwendig onderzoek gedaan waardoor het minder invasief (hefitg) is voor de dame dan bijvoorbeeld bekkenfysiotherapie. Zonder dat we inwendig gaan kan alles functioneel zichtbaar worden gemaakt en krijg je direct te zien wat je lichaam wel en wellicht wat minder kan.

Hoe gaan we te werk:

De afspraak bestaat uit een aantal onderdelen:

1: De anamnese

Dit is een vraaggesprek welke deels aan de hand van een standaard formulier wordt afgenomen om te bepalen of er bijzonderheden zijn waar we tijdens het onderzoek tegen aan kunnen lopen en verder algemene informatie geeft over hoe het met je gaat, hoe de bevalling(en) is (zijn) verlopen en of er wellicht een hulpvraag is van jou uit.

2. Functioneel onderzoek (in ondergoed)

Dit houdt in dat ik kijk naar je houding, stand van je gewrichten, wijze van aanspannen en samenwerken van spiergroepen en ik kijk of er eventueel compensatie-strategien zichtbaar zijn welke je lichaam zichzelf kan aanleren ter compensatie van een beperking/pijn/defect.

3. Het echografisch onderzoek

Dit is tweeledig. Eerst gaan we kijken of er sprake is van een diastase en doen we daar altijd een meting van. Ik kijk hoe de spieren samenwerken en of er verschil is tussen links en rechts. Verder kijken we of de verhoudingen van de verschillende spieren 'normaal' zijn.

Vervolgens gaan we de bekkenbodem in beeld brengen. Hierbij gaat het ondergoed uit en zal er dus met de probe op de bekkenbodem worden ge-echood. Uiteraard ligt hier een grote handdoek overheen en vind er geen inwendig onderzoek plaats.

4. Eventueel tips en uitleg indien er bijzonderheden uit het onderzoek zijn gekomen

Dit kan bijvoorbeeld een juiste houding zijn, het aanleren van correct buikdrukopvang, bekkenbodem aanspannen etc. Dit is uiteraard afhankelijk van wat is geconstateerd tijdens het onderzoek.

5. Uitwerken van alle informatie waarvan je een duidelijk document krijgt.

Ik schrijf alles wat we besproken hebben en de onderzoeksresultaten op en dit document krijg je toegezonden. Mocht je, obv uitkomsten naar een specialist gaan ben je uiteraard vrij deze resultaten mee te nemen.

Betaling

De factuur krijg je per e-mail toegzonden. Deze factuur kun je indienen bij de verzekeraar. Mogelijk heeft je verzekering bepaalde voorwaarden voor zij tot vergoeding over gaan. Indien dit redelijke eisen zijn, laat het me weten dan kan ik er wellicht aan voldoen. (Vaak gaat het over het benoemen van bepaalde codes/onderdelen op de factuur). De betaling zelf gaat middels een (zakelijk) tikkie welke voorafgaand aan het consult dient te worden voldoen. De kosten voor deze check bedragen 159,-.

Wat neem je zelf mee?

 

Het is praktisch om 2 handdoeken mee te nemen. 1 om op te liggen en 1 om je lichaam prettig mee af te dekken. Mocht je verder iets hebben waar je vragen over hebt wat je niet wilt vergeten, maak dan even voor jezelf een lijstje.

 

Middels dit inschrijfformulier kun je je direct aanmelden. Wil je eerste meer lezen of weten wat HipFitMam nog meer biedt? Klik dan hier.

Inschrijven Consult/Check

Hier kun je je inschrijven voor een Buikspieren- dan wel DiastaseCheck, PostpartumCheck (is incl bekkenbodemcheck) of een eenmalig consult. Tot snel!
  • Het zal wellicht niet altijd lukken je voorkeur in te willigen maar we gaan zeker ons best doen!

 

Reactie plaatsen