Hoe wordt je sneller zwanger? (Want dat temperaturen enz ken je nou wel)
arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe word je sneller zwanger?

Pffff weer niet…

Als je graag zwanger wilt raken, kan het op een gegeven moment wel een domper zijn wanneer je ‘weer’ ongesteld wordt. Temperaturen, ovulatie testen, op het juiste moment vrijen… Dat ken je allemaal wel. Wat zou er nou nog meer kunnen helpen? Ik heb een onderzoekje gedaan met vriend google naar wat er op het internet te vinden is. Ik geef toe, het een is aannemelijker dan het ander maar ej, kwaad kan het zeker niet. Succes!

 

In mijn zoektocht naar; wat kan ik zelf doen om zwanger te worden voor ik naar een huisarts en verder ga, kwam ik echt de meest bijzondere adviezen tegen. Adviezen voor bepaalde oefeningen, wat je man kan doen, of liever gezegd, NIET moet doen om superzaad te produceren, wanneer je seks zou ‘moeten’ hebben en dan uiteraard ook nog in welk standje.

Toegegeven, bij tijd en wijlen hilarisch maar ik zal het je niet onthouden. Wellicht kun je er iets mee ;-) Sommige adviezen zullen niet schaden mochten ze niet baten. Om toch niet al te desperate over te komen, heb ik toch maar niet alles aan vriendlief verteld ;-).

 

Laten we beginnen met de mannen zaken.

Wellicht kun je dit subtiel onder de aandacht brengen of liever nog, niet onder de aandacht brengen maar gewoon regelen dan wel het makkelijk voor hem maken. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat wij hier als vrouwen toch iets fanatieker in staan dan de mannen namelijk maar ja, wetenschap is wetenschap… Meer tekst en uitleg of de DO’s en DONT’s vind je onderaan het stuk.

DONT’s

DO’s
Niet rokenVitamine C en zink
Geen alcohol en drugsGezond gewicht
Geen strakke broeken en onderbroekenVoldoende beweging
Geen stress
Geen sauna
Geen zittend werk

 

Dan volgen wij. Vrouwenzaken dus.

1. Er zijn verschillende yoga oefeningen die de boel ook nog een beetje kunnen beïnvloeden:

 1. OEFENING OM BAARMOEDER EN EIERSTOKKEN TE STIMULEREN
 2. OPEN JE BEKKEN
 3. DRAAIEN VERHELPT SPANNING IN SPIEREN
 4. HORMOONKLIEREN

 

2. Behandelingen

Verder kun je nog acupunctuur behandelingen ondergaan en ook voetzoolreflexmassage kan invloed hebben op doorstroming in dat gebied (ik weet niet exact welke doorstroming maar als het helpt denk ik dat de ‘client’ in kwestie het prima vind ;-) ) al dan niet icm pillen om beter in balans te komen qua mineralen dan wel hormonen.

 

3. De seks!

Het leukste punt (als het goed is)! Wanneer, hoe vaak en welk standje?

Ik heb het niet zelf verzonnen maar gevonden op diverse sites. Ik geef toe;  eigenlijk weet ik niet zo goed wat te geloven en wat niet… Als dat zaad er goed in wordt geschoten hoef ik toch zeker niet op m’n rug te blijven liggen? Als dat zaadje er al moeite mee heeft een beetje zwaartekracht te overwinnen terwijl die ook nog wordt geholpen door allerlei trilhaartjes e.d. dan zal die ook vast niet zo fantastisch zijn dat ie mijn eitje kan vinden toch? Anyway, hier komen ze.

 

De beste standjes: MISSIONARISHOUDING en DOGGYSTYLE. En dat dan het liefst in de ochtend graag. Mocht dit je eerste kindje zijn dan lukt het vast. Mocht je al een koter hebben dan wordt ochtendseks al wat lastiger, laat staan wanneer je er al 2 hebt en vrolijk 7.00 uur een mannetje naast je in bed hebt liggen. En dan bedoel ik dus die 4jarige hè, begrijp me niet verkeerd.

 

Over de frequentie zijn de partijen verdeeld van dagelijks tot juist max 2 keer in de week. Het idee van vaak is dat er regelmatig wordt aangemaakt, het idee achter een beetje sparen is dat de kwaliteit mogelijk beter is en de hoeveelheid groter. Echter, wanneer je vaak vrijt (en hij klaarkomt) ligt de productie ook hoger.

Wellicht 2 weken iedere dag vrijen en dan in de weken rondom je eisprong 1 keer in de 2-3 dagen? Pfff hoe leuk ik seks ook vind, ik zou toch vrezen voor wat verplichte nummertjes…

Conclusie hier is denk ik ook vooral dat je zonder seks uiteraard niet zwanger kunt worden maar dat ik er echt wel van overtuigd ben dat, wanneer je beiden lol hebt in de seks en ook eens wat anders dan anders doet er lichamelijk meer positieve dingen gebeuren dan wanneer je perse in missionarishouding de klus wilt klaren. Het mag ook nog wel een beetje leuk blijven toch?

 

Dus veel plezier met je yoga-oefeningen, je man zijn leefstyle sneaky veranderen en seksen uiteraard. Mocht dit nu allemaal niet baatten maar je wel meer info wilt voor je de stap naar de huisarts of verder maakt: op freya.nl vind je veel informatie over ongewenst kinderloosheid. Ook voor mama’s die graag een tweede of derde (of meer) willen maar dat niet lijkt te lukken en voor diegene die iemand in haar omgeving heeft die er mee te maken heeft en je het wellicht lastig vind hiermee om te gaan.

Hier volgt volledige tekst en uitleg over boven genoemde zaken! Vooral ook zelf na blijven denken en sommige dingen wellicht met een korreltje zout nemen.

 

Met betrekking tot de mannenzaken:

 

ROKEN:

Dat roken ongezond is, hoeven we je ongetwijfeld niet te vertellen. Roken beïnvloedt de kwaliteit van het sperma. Rokende mannen hebben minder zaadcellen en dus ook minder gezonde zaadcellen die in staat zijn om een eicel binnen te dringen.

 

ALCOHOL EN DRUGS:

Alcoholische versnaperingen en drugs hebben net als sigaretten een negatief effect op de kwaliteit van het sperma. Mannen die regelmatig een biertje drinken of drugs gebruiken, maken minder zaadcellen aan. De kwaliteit van deze cellen is ook minder. Hierdoor is het moeilijker om een eitje te bevruchten. Wanneer de drugs volledig uit het lichaam zijn, neemt de productie van het sperma weer toe.

 

STRAKKE BROEKEN EN STRAKKE ONDERBROEKEN

De testikels of zaadballen hangen niet voor niets buiten het lichaam. De productie van zaad verloopt namelijk optimaal als het in de testikels 35 graden is, 2 graden koeler dan de lichaamstemperatuur. Daarom is het belangrijk dat het zaakje niet te warm wordt ingepakt. Het is raadzaam dat de man wijde boxershorts en wijde broeken draagt, zodat de balzak voldoende gekoeld wordt. Toegegeven dat ik niet zo van dei wijde boxershorts hou…

 

STRESS

Stress heeft een negatief effect op de kwaliteit van het zaad. Probeer stress daarom zoveel mogelijk te vermijden.

 

VOEDING

Wist je dat vitamine C en zink belangrijk zijn voor de productie van sperma? Als een man te weinig vitamine C en zink binnenkrijgt, is de kwaliteit van het zaad minder. Eet daarom voldoende fruit, verse groenten, vis en vlees.

 

OVER- DAN WEL ONDERGEWICHT en BEWEGING

Over- en ondergewicht bij de man is ook nadelig voor de spermakwaliteit. Zowel de hoeveelheid zaadcellen als hun beweeglijkheid wordt beïnvloed door het lichaamsgewicht.

Daarnaast is voldoende lichaamsbeweging belangrijk om de kwaliteit van het zaad op peil te houden.

 

SAUNA

Mannen met een kinderwens kunnen beter niet de sauna bezoeken. Door de hoge temperatuur in de sauna warmen ook de testikels op. Dit is slecht voor de productie van sperma. Een elektrische deken of lange tijd in een warm bad liggen, wordt daarom ook afgeraden.

 

WERK

Zittend werk heeft een negatief effect op de temperatuur van de balzak. Doordat de man hele dagen zit, warmt het zaakje op en dat komt de productie van sperma niet ten goede.

Werken met gevaarlijke stoffen, zoals lood, bestrijdingsmiddelen en röntgenstralen, zijn ook niet goed voor de kwaliteit van sperma. Schilders en kwekers vallen onder de risicogroep.

 

Met betrekking tot de yoga

Nu wij zelf als vrouw zijnde. Yoga! Hartstikke hip dus daar komen we best mee weg bij onze mannen zonder te hoeven melden dat we bezig zijn onze vruchtbaarheid te verhogen.

 

 1. OEFENING OM BAARMOEDER EN EIERSTOKKEN TE STIMULEREN

Deze stretchoefening stimuleert niet alleen de baarmoeder en de eierstokken. De oefening, zittende tang genoemd, helpt ook tegen constipatie en menstruatiepijn. Ga met je benen vooruit op een matje zitten. Adem diep in en leg je buik op je bovenbenen bij het uitademen. Je armen leg je uitgestrekt voor je. Forceer je lichaam niet. De eerste dagen merk je ongetwijfeld dat je niet ver komt, maar daarna merk je dat je steeds verder kunt stretchen.

 

 1. OPEN JE BEKKEN

Door je bekken meer te openen, kun je de stress uit je buik laten varen en zo de kans op een zwangerschap vergroten. Ga op een matje zitten met een rechte rug. Buig je knieën zo dat je voetzolen elkaar raken. Duw nu langzaam je knieën naar de grond. Forceer niets. Je voelt dat je bekken open gaat.

Ga comfortabel op je hurken zitten met je voeten plat op de grond. Lukt dit niet, plaats dan een handdoekrol onder je voeten ter ondersteuning. Gebruik je spieren om zo recht mogelijk te gaan zitten. Voor extra steun kun je je handpalmen tegen elkaar drukken.

 

 

 1. DRAAIEN VERHELPT SPANNING IN SPIEREN

Spanning op je spieren en organen maakt het moeilijker om zwanger te worden. Gooi deze spanning eruit door je bovenlichaam te draaien.

Ga in kleermakerszit zitten. Plaats je linkerhand op je rechterknie. Draai je bovenlichaam naar rechts en laat ook je nek meedraaien. Hou deze pose vast terwijl je circa acht keer in- en uitademt. Doe hetzelfde met je linkerkant.

 1. HORMOONKLIEREN

Spanning en stress op de hormoonklieren, bijvoorbeeld de schildklier, is niet goed. Een oefening om deze spanning overboord te gooien, is de brug. Deze pose helpt ook als je last hebt van menstruatiekrampen. Ga op je rug liggen met opgetrokken knieën. Adem diep in door je neus en breng je bekken omhoog richting het plafond bij het uitademen. Terwijl je bekken omhoog is, pak je je enkels vast. Houd deze houding een minuut aan.

Gevorderde yogabeoefenaars kunnen met deze pose nog een stapje verder gaan. Dit wordt de duifhouding genoemd. Ga op je knieën zitten met je knieën iets uitelkaar. Breng terwijl je inademt je hoofd zo ver mogelijk, met een holle rug, achterover naar je voeten toe. Ben je zo ver dat je hoofd de grond raakt, pak dan met je handen je hielen vast. Houd deze houding 30 seconden of langer vast. Hiermee open je je bekken en buikorganen helemaal. Eventueel kun je bij het oefenen van deze houding een muur gebruiken als houvast.

 

Met betrekking tot behandelingen als acupunctuur en voetreflextherapie

 

Acupunctuur is al eeuwenlang een vorm van geneeskunde in China, Japan en andere Oosterse landen. Deze oosterse geneeswijze kijkt op een andere manier naar het menselijk lichaam dan de Westerse artsen dat doen. Oosterse geneesheren kijken naar de energie in het hele lichaam. Bij acupunctuur worden naalden op bepaalde punten in het lichaam gestoken.

 

DE BEHANDELING

Acupunctuur is zeer geschikt voor vrouwen die met IVF, IUI of KI zwanger proberen te worden. Daarnaast helpt het vrouwen die via de natuurlijke weg een kind proberen te krijgen, maar tot dusver geen succes hebben. De behandeling richt zich op een aantal zaken:

 • reguleren van de cyclus
 • stimulatie van de bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder
 • verdikking van het baarmoederslijmvlies
 • verbeteren van de kwaliteit van de eicel
 • ontstressen
 • versterken van het immuunsysteem
 • verminderen van de baarmoedercontracties als er via bijvoorbeeld IVF een bevrucht eitje wordt teruggeplaatst

 

Het aantal behandelingen is per vrouw verschillend, maar volgens enkele acupuncturisten is drie of vier behandelingen voor terugplaatsing van een bevrucht eitje voldoende. Daarnaast is het van belang om de dag van terugplaatsing of de volgende dag nog een behandeling te ondergaan.

De weken na terugplaatsing van een eitje zijn vaak spannend. Dit kan ervoor zorgen dat er alsnog iets misgaat. Daarom is het raadzaam om ook dan nog naar de acupuncturist te gaan om de stress zoveel mogelijk te verminderen.

Vrouwen die via de natuurlijke weg zwanger willen worden, hebben doorgaans aan enkele behandelingen genoeg.

 

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK TAV VAN ACUPUNCTUUR

De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van acupunctuur en zwanger worden. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam bleek in 2008 dat een teruggeplaatst embryo meer kans op overleven heeft als de vrouw acupunctuur krijgt. De onderzoekers volgden 1366 vrouwen in hun poging om via IVF zwanger te worden.

Volgens de studie zouden vrouwen die een acupunctuurbehandeling krijgen tot 65% meer kans hebben op een succesvolle zwangerschap.

 

Voetzoolreflextherapie en hormoonpillen

Wanneer zwanger worden een probleem is, kan voetreflex een aanvulling of zelfs de oplossing zijn. 
Door hormonale behandelingen uit te voeren (eventueel samen met het slikken van voedingsupplementen) is een zwangerschap te bespoedigen. Ook de Prognos meetapparatuur kan worden ingezet om te kijken of een oorzaak is te vinden en op te lossen.

 

De Seks

Standjes:

 

De positie waarin je seks hebt, kan de kans op bevruchting verhogen. Wat zijn de beste standjes om zwanger te worden?

De beste standjes om zwanger te worden; oftewel voor een bevruchting zijn die waarbij het zaad van de man na de ejaculatie beter in de baarmoeder terecht komt. De vrouw bovenop is een standje dat je beter even kunt laten als je zwanger wilt worden.

 

De beste standjes om zwanger te raken.

MISSIONARISHOUDING

Van de beste standjes om zwanger te worden geeft dit standje  de grootste kans op bevruchting. Bij een normale missionarishouding lig je op je rug met je benen wijd, gebogen knieën en je voeten op het bed en ligt je partner bovenop je met zijn gezicht naar dat van jou.

Deze houding is gunstig voor de bevruchting omdat de vagina op deze manier naar beneden gericht is. Hierdoor kan het zaad makkelijker de baarmoederhals ingaan. Ook is de penetratie bij dit standje dieper waardoor sperma ook beter in je baarmoeder terechtkomt.

 

‘OP Z’N HONDJES’

Dit is ook een zeer gunstige houding voor een bevruchting. Dit standje laat een diepe penetratie toe en het sperma kan hierdoor goed in je baarmoeder terechtkomen.

 

SEKS IN DE OCHTEND

Heb je een kinderwens? Dan kun je het beste in de ochtend met elkaar vrijen. Het sperma bevat op dat moment namelijk meer zaadcellen en dus is de kans op een zwangerschap ook groter.

Een man kan beter niet meerdere keren per dag klaarkomen als hij vader wil worden. De voorraad rijpe zaadcellen slinkt dan, waardoor er per zaadlozing minder zaadcellen vrijkomen. Te weinig klaarkomen is ook niet goed voor de kwaliteit van de zaadcellen. Het beste is om eens in de drie tot vijf dagen klaar te komen.

 

 

VERDER NOG WAT INFORMATIE

Vrijwel alle zwangerschappen ontstaan door gemeenschap op dag 8 tot 14 van de normale cyclus (de 6 dagen voorafgaand aan de eisprong). Voor een goede zwangerschapskans is 2 tot 3 keer vrijen verspreid over deze periode voldoende. De zaadcellen overleven namelijk gemiddeld twee tot drie dagen en soms wel tot vijf dagen. (Dit is dus het verhaal van ‘ouders van nu’, er zijn ook andere meningen tav frequentie maar ik vond dit wel aannemelijk klinken.)

De kans om zwanger te worden neemt na je dertigste echter wel snel af. Vrouwen tussen de 25 en 30 jaar hebben iedere maand 20% kans om zwanger te raken. Ben je tussen de 30 en 35 dan is dat nog maar 10%. Loop je tegen de 38 jaar dan heb je maandelijks nog 5% kans om een kind te verwekken.

Zwanger worden na je veertigste is nog moeilijker. Alle goede, snelle eitjes zijn verdwenen en je hebt alleen nog de trage eitjes over. ( nooit geweten dat mijn eitjes ook snel moesten zijn?) Daarnaast is de kans groter dat deze eitjes niet goed functioneren bij de bevruchting, waardoor de kans op een miskraam of afwijking groter is.

 

http://www.oudersvannu.nl/zwanger-worden/vruchtbaarheid/vruchtbaarheid/hoe-verbetert-de-kwaliteit-van-sperma/

 

 • Een jaar vinden de medici een soort overgang waarna wordt overgegaan tot actie.
 • Wanneer dat niet lukt, kun je vruchtbaarheidsonderzoek overwegen.
 • Door de temperatuur te meten of een urinetest te doen kun je controleren of je een eisprong hebt.
 • Bloedonderzoek toont aan of je een soa hebt gehad waardoor de eileiders dicht kunnen zitten (dan kan de zaadcel niet bij de eicel komen).
 • Bepaalde medicijnen en schadelijke stoffen kunnen de vruchtbaarheid verminderen.
 • Problemen met vrijen kun je met je partner en de huisarts bespreken. Daar kom ik toch nog even op terug dadelijk.

 

Reactie plaatsen