arrow_drop_up arrow_drop_down
Lees hier alles over de Corona-maatregelen binnen HipFitMam

MAATREGELEN en BELEID omtrent het Coronavirus, update 18 nov 2020

Onze beroepsgroep KNGF adviseert ons, in samenwerking met het ministerie van VWS en het RIVM, wat betreft het beleid qua te leveren fysiotherapeutische zorg tijdens deze coronasituatie. Dit betekent dat wij, met uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen, de fysiotherapeutische behandelingen en sportactiviteiten (ZwangerFit/MamaFit/CoreUPGRADE) mogen geven, wanneer je geen klachten of symptomen hebt van het coronavirus.

Uiteraard zijn wij blij met deze berichtgeving, maar is het ook duidelijk dat zowel wij van HipFitMam, als alle patiënten en sporters, in het belang van elkaars gezondheid, ons hierbij goed dienen te houden aan de genomen voorzorgsmaatregelen.


Betreffende de trainingen:

Vanaf 23 november gaan we weer live trainen.  

Vanwege de beperkingen die we hebben gaan we het wel op een iets andere manier doen dan je gewend was: de vaste groepen worden wat losgelaten. Er is geen groep enkel voor ZwangerFit dan wel MamaFit dan wel coreUPgrade. 

Alles mag door elkaar en Anouk en Suzan zullen er (net als voor de CoreUPgrade in het leven werd geroepen) voor iedereen de training aanpassen zodat je voldaan uit je training komt. Voor de CoreUpgrade zal wel wekelijks een filmpje/opdracht of oefening online komen voor de resterende 3 weken dat de upgrade zou duren zodat je wel juist die core extra aan het werk houdt voor de keren dat het wellicht binnen de training niet aan bod komt. 

Ook voor de zwangere dames zullen de coachingslessen die er nu niet zijn in blokjes online worden aangeboden.

📆De trainingsmomenten waar je je voor in kunt schrijven zijn voor zowel de maandag (Berghuizerweg153) als de donderdag (Canadalaan 11) 19.00, 19.45 en 20.30. De inschrijving gebeurd via de online agenda. Je kunt hier zelf een account in aanmaken en voor een maand vooruit plannen. Het wachtwoord ontvang je van je trainster.


Hoeveelheid dames:

We zullen met Max 2 groepjes van 4 naast elkaar trainen (per ‘groepje’ krijg je een eigen kleur hesje en menging met de andere groep wordt vermeden en onderling houdt iedereen 1,5m) en er kunnen dus 8 dames per moment inschrijven. (Mocht het kunnen zullen we zwanger en niet-zwangeren in de aparte groep van 4 plaatsen).


🌧️Door een buitje laten we ons niet tegen houden, mocht er echter een hele avond neerslag verwacht worden, onweer dan wel gladheid zal er in principe online worden getraind. 


Omdat we iets kortere tijd hebben en de grond ook te koud wordt, zullen we de ontspanning  laten vervallen. Maar omdat ik het wel belangrijk vind, zal ik die (nogmaals) in de groepsapp zetten. 

Wil je net dat beetje extra, kun je nu uiteraard ook nog steeds met korting voor 10,-  online trainen  💻 zodat je thuis lekker nog een extra workout doen! 💪(Mijn tip: plan 1 keer per week een vast moment in om een workout te doen!)

Deze aanpassing zal in ieder geval gelden tot en met januari tenzij er grote veranderingen in maatregelen komen. In de kerstperiode is er GEEN training (21/12 tm 3-1).  Inplannen kan vanaf nu in de online agenda. 


Betreffende behandelingen/ checks/ consulten 1 op 1:


Op basis van de maatregelen verzoeken wij je een mondkap te gaan dragen tijdens de behandeling in de behandelkamer en bij het bereiken van de locatie tot aan je trainingsplek in de trainingszaal. De behandelaars zullen zowel in de behandelkamer, als wel in de wandelgangen een mondkapje en eventueel handschoenen dragen.

 

De behandelaars en trainsters van HipFitMam houden zich aan de vanuit het RIVM opgestelde hygiënemaatregelen. De praktijklocaties, behandelkamers, wachtruimtes en oefenzaal zijn ingericht op de 1 ½ meter afstand regeling. Daarnaast zullen zij dus beschermd te werk gaan middels het dragen van een mondkap en eventueel handschoenen. Dit geldt voor zowel de behandeling in de behandelkamer als wel in de oefenzaal.


Graag ook van jou kant uit (hygiëne)maatregelen te nemen, door: 

 • wanneer je een afspraak hebt en voor die tijd toch last hebt van koorts, keelpijn, hoesten, niezen of andere verkoudheidsklachten (bijvoorbeeld hooikoorts), de afspraak of training af te zeggen
 • zo veel mogelijk alleen te komen of je te laten brengen/halen
 • max 5 minuten voor aanvang van de afspraak of training aanwezig te zijn
 • 1 ½ meter afstand te houden van iedereen in de praktijk dan wel trainingszaal
 • bij binnenkomst je handen te desinfecteren dan wel te wassen
 • je eigen handdoek en/of materialen mee te nemen
 • het dragen van een mondkap tijdens behandeling in de behandelkamer
 • het dragen van een mondkap vanaf arriveren op de locatie van de trainingszaal tot je eigen matje
 • thuis om te kleden
 • gelieve zoveel mogelijk thuis gebruik te maken van de wc
 • na de behandeling of training direct naar huis te gaan


 Voor verder informatie omtrent het beleid in deze corona situatie verwijzen wij u naar www.rivm.nl.

Middels e-consulting (telefonisch consult, e-mail contact en videobellen) blijft de mogelijkheid ook bestaan om je te “behandelen op afstand”. Wij kunnen je middels deze weg voorzien van advies en een oefenprogramma op maat aanbieden. De zorgverzekeraars vergoeden deze e-consulten (telefonisch consult en videobellen) op dezelfde manier als een fysiotherapeutische behandeling in de praktijk.

Wil je hier gebruik van maken, of heb je vragen, kun je contact opnemen met de praktijk (06-24653730) of een e-mail sturen naar suzan@hipfitmam.nl. 

 


Het team van HipFitMam blijft zoveel mogelijk, ook op afstand, voor je klaarstaan!